WUS: Structurele begeleiding voor leerlingen noodzakelijk
01 Nov 2019, 18:53
foto


De stichting Women United Suriname is aangeslagen door het zelfmoordgeval op de Hendrikschool. Voorzitter van de stichting Roseline Daan wijst erop dat in het beleid van de stichting, de mens centraal staat. Het uitgangspunt is dat er uitputtend geïnvesteerd dient te worden in de mens als hulpbron voor ontwikkeling en vooruitgang. De focus hierbij ligt voornamelijk bij jongeren, vrouwen en de mens met beperking. Elkeen die uit het leven stapt, vermoord wordt of bij een ongeval het leven laat, is een geval teveel, meent Daan.

Vanuit haar positie als non-gouvernementele organisatie, pleit ondervoorzitter Orpheu Marengo voor grotere prioriteiten vanuit het regeerbeleid op het gebied van het versterken van gezinnen, de begeleiding van jongeren op scholen via het vak maatschappijleer en bewustwordingsprogramma's via radio en televisie. Marengo verwijst naar de vroegere 'schoolradio' waarbij middels programma's jongeren geïnformeerd werden over allerhande issues. Ook nu kan dat, weliswaar zullen de thema's afgestemd kunnen zijn aan thema's van de hedendaagse realiteit. Daarbij kan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur partnerschappen aangaan met maatschappelijke werkers, psychologen en de Kinder- en Jongerentelefoonlijn 1-2-3. 

Daan zegt dat de stichting op gezette tijden lezingen houdt en trainingen verzorgt met als rode draad zelfvertrouwen en zelfversterking. Over het geval op de Hendrikschool hoopt zij op passende ondersteuning en begeleiding vanuit de desbetreffende instanties en wenst de nabestaanden heel veel sterkte toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May