Suriname en VAE tekenen luchtvaartovereenkomst
30 Oct 2019, 22:56
foto
Minister Vijay Chotkan van OWT&C tekent een luchtvaartovereenkomst met de Arabische minister van Economische Zaken, Sultan Bin Saeed Al Mansoori. (Foto: OWT&C)


Suriname is een luchtvaart-
overeenkomst aangegaan met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft behalve de overeenkomst, ook een intentieverklaring getekend met de minister van Economische Zaken Sultan Bin Saeed Al Mansoori van de VAE. Al Mansoori is ook voorzitter van de General Civil Aviation Authority.

Volgens Chotkan wordt met de overeenkomst een luchtbrug geslagen tussen Suriname en VAE. Suriname zou kunnen profiteren van een scala aan expertise op het gebied van safety en regulations die de VAE te bieden heeft.

In zijn functie als minister van Economische Zaken heeft de Arabische bewindsman opgemerkt dat Suriname "wellicht een wezenlijke bijdrage zou kunnen leveren als het gaat om de productie en export van agrarische producten naar zijn land." De VAE importeert de meeste groenten en fruit. Het ministerie van OWT & C bericht dat de kans bestaat dat bij de uitdieping van deze relatie tussen beide landen, "Suriname de mogelijkheid geboden zou kunnen worden om er te mogen exporteren."

De luchtvaartovereenkomst en de intentieverklaring met de VAE onderschrijft minister Chotkan als de basis voor verdere samenwerking en versterking van de capaciteit van de luchtvarenden in Suriname. De documenten zijn vandaag getekend in Dubai.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May