Universiteitsbonden willen CAVR 2019 afkopen
29 Oct 2019, 02:46
foto
Voorzitter van de COL, Hugo Blanker


De Bond TAPU, CELOS Werknemers Organisatie en de Bond Personeel Medisch Wetenschappelijk Instituut hebben een gezamenlijke brief bij het universiteitsbestuur aangedrongen op het afkopen van de Collectieve Arbeidsvoorwaarden (CAVR) 2019. De bonden willen de onderhandelingen laten voor wat ze zijn en de CAVR 2019 afkopen middels een overeen te komen lumpsum, zegt de persdienst van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL). De bonden zijn bij de COL aangesloten.

De bonden hebben van de overkoepelende Werknemers Federatie Universiteit (WFU) het mandaat om te onderhandelen over de Collectieve Arbeidsvoorwaarden (CAVR) 2019, teruggekregen. Zij zullen vandaag - dinsdag - in een spoed gecombineerde ledenvergadering besluiten nemen uitgaande van de heersende stand van zaken.

Volgens de WFU vertraagt het bestuur van de universiteit bewust en gericht de realisatie van dringend te verbeteren financiële en andere werkvoorzieningen. Het universiteitsbestuur meende dat er wettelijke belemmeringen waren voor het verder onderhandelen met de WFU. De federatie bevestigt het bestaan van die wetten; gezien de formele status van de universiteit mag zij niet over een cao onderhandelen, doch wel over een Collectieve Arbeidersvoorwaarden reglement.

Het gaat volgens de bond om twee begrippen. “Wij hebben geen tijd om ons te laten ophouden met een academische discussie. Het belang van onze leden is daarvoor te nijpend”, zegt federatievoorzitter Hugo Blanker. “De WFU weigert in een verwijtbare positie geplaatst worden, aangaande vertraging van de realisatie van de zaken van het technisch- administratief personeel. De besturen van de lidbonden zijn nu in de positie gebracht om de vertraging te doorbreken.”

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May