Moesje wil naar Cayenne
28 Oct 2019, 20:50
foto


Met belangstelling, grote zorg en toenemend ongeloof volg ik nu alweer enige tijd de discussie over de verwikkelingen rond de wet op de Staatsschulden en de dreigende wijziging daarvan. Doel van de beoogde wijziging is de huidige minister van Financiën te vrijwaren van mogelijke strafrechtelijke vervolging.

De ene deskundige heeft zijn mening nog niet geventileerd of de andere staat alweer klaar met de zijne. Briefwisselingen van deskundigen worden gedeeld in de media. De gemeenschappelijke deler is dat men het allen oneens is met de dreigende wetswijziging. Natuurlijk, want deze betreft een zeer vergaand negeren van de belangen van het volk

Wat bij dit alles vergeten wordt, is dat nu de ene drs. of andere hooggeleerde na de andere, op hoog niveau zijn of haar uiteenzetting geeft. Er is een aardig opleidingsniveau nodig om de verhalen te verteren. Misschien vergeten we, dat er een hele colonne mede burgers is die de krant niet leest en als die gelezen wordt, zullen genoemde uiteenzettingen niet genuttigd worden. In elk geval niet gevolgd kunnen worden.

Het lijkt van belang dat al die individuen die ook verbonden zijn aan organisaties, zich gezamenlijk beraden hoe het segment van de bevolking te bereiken dat deze artikelen niet leest. Daarmee zou grote winst te behalen zijn. Het is dat deel van de bevolking, dat nu met de beruchte pakketten zand in de ogen gestrooid krijgt. Zij moeten bereikt worden, zij moeten geïnformeerd worden en geïnvolveerd raken. Zij moeten het gaan begrijpen. Nu preken we voornamelijk voor eigen parochie. En dat brengt moesje niet naar Cayenne.

Volksontwikkeling is noodzaak om volksverlakkerij geen kans te geven. Deskundigen verenigt u en richt u samen op de genoemde doelgroep. 

I.H.Verwey
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May