Fly Allways vliegt nu rechtstreeks naar Cuba
20 Oct, 00:54
foto
Fly Allways verzorgt nu met de Boeing 737-800 de route Suriname-Cuba. Het toestel is geleased van Air Expolore uit Slowakije. Er worden zes vluchten per week uitgevoerd.


Fly Allways biedt sinds afgelopen week rechtstreekse vluchten naar Cuba. Natasha Abdulhak, commercieel director, zegt aan Starnieuws dat er geen tussenlanding meer nodig is op Venezuela. De route wordt nu onderhouden met een nieuwe partner, Air Expolore uit Slowakije. Met de Boeing 737-800 die ingezet wordt, is de vliegtijd verkort tot ongeveer vijf uren. Het toestel heeft 168 zitplaatsen, waaronder acht business class stoelen. 

Fly Allways voert zes keer per week vluchten uit naar Cuba: op maandag, woensdag en vrijdag naar Havana en op dinsdag, donderdag en zaterdag naar Santiago de Cuba. Binnenkort vindt er een uitbreiding  van vluchten plaats naar Camaguey en Santa Clara, deelt Abdulhak mee. Zij geeft aan dat het product dat wordt aangeboden, steeds wordt geëvalueerd en verbeterd. Veilige vliegoperatie staat bij Fly Allways op de eerste plaats. 

Eerder heeft Fly Allways de route onderhouden samen met de Venezolaanse maatschappij Turpial. Er werd een tussenstop gemaakt in Venezuela om te landen. Het grootste verschil is nu dat door de rechtstreekse vlucht, de vliegtijd is ingekort. Met het nieuwe toestel dat ingezet wordt op deze route, zijn er volgens Abdulhak meer vrachtmogelijkheden. "Passagiers kunnen nu meer vracht meenemen en ook artikelen als elektronische scooters die op dit moment erg in trek zijn in Cuba." Air Explore is een IATA IOSA geregistreerde vliegmaatschappij

De bijdrage van het Cubaanse marktsegment aan Suriname is vooral te merken in de ontwikkeling van het shopping toerisme. Aan de Surinaamse reizigers wordt de nostalgie van Cuba geboden: Cubaanse sigaren en koffie, traditionele Cubaanse salsa en heel veel andere unieke ervaringen, merkt Abdulhak op. Volgens haar begint de interesse van Surinamers in Cuba te groeien.