SLM in race om twee certificeringen rond te krijgen
19 Oct, 20:41
foto


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) moet nog een aantal verbeterpunten aanbrengen om de IOSA-certificering te behouden. De IOSA-audit is een industriestandaard waarbij vliegmaatschappijen wereldwijd worden beoordeeld op diverse parameters van zijn operationeel management en controlemechanismen van werkprocessen en op het gebied van veiligheid.  De IATA Operational Safety Audit wordt tweejaarlijks uitgevoerd.

In een communiqué zegt de SLM dat de IOSA-audit dit jaar intensiever was dan de voorgaande jaren. "Hoewel de veiligheidsprocessen in orde zijn, heeft de audit enkele andere aandachtspunten opgeleverd voor de SLM." Het bedrijf is door de onvolkomenheden die er zijn opgemerkt, "in een voorlopige fase van 60 dagen die als suspension (opschorting) wordt aangemerkt."

De SLM zegt dat de verbeterpunten vóór het eind van het jaar in orde gemaakt moeten worden als het bedrijf zijn IOSA-certificering wil behouden. De zaken die verbetering behoeven zijn interne communicatiestructuren, wijze van rapportage en documentatie. Het zijn volgens de SLM zaken die het nieuwe directieteam zelf ook had aangemerkt als punten ter verbetering van zijn interne processen.

Daarnaast zit de SLM ook in het proces om de ETOPS-certificering te krijgen voor de Boeing 777 op de Mid-Atlantische route. "Doordat beide processen veeleisend zijn en samenvallen, als ook de uitfasering van de Airbus en de infasering van de Boeing in volle gang zijn, is de inspanning van grote delen van het SLM-team vereist." Het bedrijf verwacht beide certificeringen vóór het einde van het jaar rond te hebben.

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May