Russen willen handelsdelegatie naar Suriname brengen
10 Oct 2019, 22:44
foto
Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij en staf, in gesprek met de Russische delegatie, met als standplaats Brazilië. (Foto: LVV/NII)


Rusland wil in november een handelsdelegatie naar Suriname laten komen om met de particuliere sector van gedachten te wisselen over samenwerking. Onder andere wordt gedacht aan producenten van landbouw equipment, meststoffen en waterpompen. De afvaardiging zal een groep van 800 Russische producenten vertegenwoordigen. Dit kwam naar voren tijdens een bezoek van de Russische ambassadeur Sergey Akopov samen met een delegatie gestationeerd in Brazilië, aan minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). 

“Ik vind het een eer om in Suriname te zijn en een bezoek te mogen brengen aan dit ministerie. Het is de eerste keer dat zo een officiële delegatie een bezoek brengt aan Suriname en daar ben ik trots op”, gaf ambassadeur Akopov te kennen volgens een persbericht van LVV. Er is van gedachten gewisseld over eventuele gebieden van samenwerking. Eerder waren gebieden van samenwerking en handelsbetrekkingen geïdentificeerd en was er reeds correspondentie op gang gekomen. Tijdens dit gesprek is nader ingegaan hierop en zijn er afspraken gemaakt voor vervolgacties, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut. 

De export van rijst naar Rusland is wederom ter sprake gekomen. De delegatie vroeg naar wat specificaties van de rijstsoorten die Suriname kan exporteren, om dit te kunnen voorleggen aan de Russische overheid, zodat kan worden nagegaan welke soort en hoeveelheid kan worden afgenomen. 

“We hebben een lange relatie met Rusland, president Bouterse heeft altijd aangegeven de banden met Rusland te versterken, nu zijn we reeds bezig stappen vooruit te zetten in de samenwerking”, zei Parmessar. De delegatie voert ook gesprekken met Defensie. De LVV-minister stelde voor het te hebben over de bewaking van Surinames economische zone. Ook met Staatsolie staat er een gesprek op de agenda.

De delegatie overhandigde een dossier van bedrijven, die worden aanbevolen om handelsbetrekkingen mee aan te gaan. Dit dossier zal worden bestudeerd door de minister en zijn staf. In een vervolgmeeting op zaterdag, zal deze kwestie nader worden besproken, zegt LVV. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May