Cubanen en dienstverleners verrast met e-visa
10 Oct, 02:51
foto
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat per 18 oktober aanvragen voor visa en toeristenkaart online dient te geschieden. Dit brengt technische problemen met zich mee.


Veel Cubanen zijn niet gelukkig met het besluit van het ministerie van Buitenlandse Zaken om per 18 oktober aanvragen van visum en toeristenkaarten uitsluitend online te doen. De betaling dient ook elektronisch te worden voldaan. Bij Fly All Ways is het al merkbaar dat het aantal boekingen teruggelopen is. Starnieuws verneemt dat er gesprekken gaande zijn om te komen tot een oplossing. 

Cubanen die vooral ook belastingvrije inkopen doen in Suriname hebben aangegeven dat het e-visum een probleem vormt. In Cuba beschikken veel mensen niet over een creditcard. Velen beschikken ook niet over Internet om online aanvragen te doen. De nieuwe procedure heeft veel mensen verrast, ook degenen die in Suriname zaken doen met Cuba. 

Buitenlandse Zaken heeft bekendgemaakt dat de dienstverlening rond visa uitsluitend zal worden verricht door VFS Global. Alleen in dringende gevallen kan via email contact worden gemaakt met het ministerie. Ook kan via Visum klantenservice assistentie worden verleend. Voor de e-visa moet US$ 14 extra neergeteld worden. Dit wordt in rekening gebracht door VFS als fee. Behalve de nieuwe procedure, zijn de kosten ook toegenomen om aan een visum te kunnen komen. 

De E-visa is ingevoerd zonder stakeholders hierbij te betrekken. Cubanen zijn bang om boekingen te doen, omdat ze bang zijn dat ze in Suriname zullen stranden als vluchten niet doorgaan. Het is nog niet duidelijk welke oplossing gevonden zal worden voor dit probleem.