Misiekaba pakt problemen Bazo-kaarten Nickerie aan
05 Oct 2019, 06:47
foto
Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in gesprek met het personeel in Nickerie.


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft in Nickerie instructies gegeven om de dienstverlening rond de Basiszorg-kaart te verbeteren. Terwijl in heel Suriname de bewindsman de instructie duidelijk heeft gegeven dat elke Surinamer die zich aanmeldt voor een Basiszorg-kaart en een identiteitskaart overlegt in aanmerking moet komen, werkt men nog steeds met het oude systeem in Nickerie. Mensen die ziek zijn worden op en neer gestuurd om verschillende documenten te verzamelen. 

Dit heeft de bewindsman vrijdag zelf waargenomen bij zijn bezoek aan het Bazo-kantoor in Nickerie. De minister kan zich niet voorstellen dat de beleidsinstructies op die wijze zijn genegeerd. Hij heeft terstond ingegrepen. Mensen hoeven alleen een ID kaart te overleggen om een medisch pasje te kunnen krijgen. Mensen die ziek zijn en een kaart nodig hebben om de dokter te bezoeken, moeten geholpen worden. Un no mus' wer' deng sma ede met allerlei zaken, zegt Misiekaba. We zullen achteraf screenen. Laat de zieke alvast behandeld worden."

Medewerkers van het Bazo-kantoor in Nickerie geven aan dat de besluiten genomen worden bij het hoofd Basiszorg kantoor in Paramaribo. De aanvragen die ze krijgen worden opgestuurd voor behandeling in Paramaribo. Dit is de oude manier van werken. Dat vanuit de stad besluiten moeten worden genomen, is niet de nieuwe werkwijze. De zaken moeten gewoon ter plekke afgehandeld worden, heeft de minister duidelijk gemaakt. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May