Getuige, slachtoffer en verdachte gehoord op zitting
04 Oct 2019, 10:39
foto


Wikesh J. wordt mishandeling verweten. Hij heeft het slachtoffer voor een winkel met een eind hout bewerkt. De man werd meerdere malen geslagen, totdat hij bloedde. Vervolgens werd hij op de grond, badend in bloed, achtergelaten. Een vriend van het slachtoffer die ook ter plekke was, vervoerde hem naar het ziekenhuis. In deze zaak heeft kantonrechter Maytrie Kuldipsingh op de rechtszitting van donderdag het slachtoffer, een getuige en de verdachte gehoord. 

Het slachtoffer vertelde dat hij een woordenwisseling kreeg met een zekere 'Sardine' die samen met de verdachte was. Op een gegeven moment nam de verdachte het op voor 'Sardine', pakte een eind hout uit de bak van de auto en sloeg het slachtoffer ermee neer. Hij was vier weken lang onder behandeling van de arts. Hij heeft zelf alle medische kosten betaald. Verder verklaarde het slachtoffer dat hij Wikesh J. niet kende. Jaren terug had hij hem ergens gezien, maar verder kende hij hem niet. 

Een getuige werd gehoord op de zitting. Hij had het slachtoffer vervoerd naar het ziekenhuis. Hij verklaarde dat hij op die bewuste dag een lift had gevraagd aan 'Sardine'. Op een gegeven moment merkte hij op dat het slachtoffer en 'Sardine' over en weer elkaar aan het uitschelden waren. Plotseling zag hij dat de verdachte naar het slachtoffer toeliep en hem begon te slaan met een eind hout. Hij zwaaide ermee en omstanders konden niet ertussen komen. Na het feit vertrokken Sardine en Wikesh J., terwijl het slachtoffer bloedde. Hij heeft toen het slachtoffer op de bromfiets gebracht naar het ziekenhuis. 

De verdachte verklaarde dat het slachtoffer eerst zijn pakje sigaretten en vervolgens zijn bromfiets wilde stelen. Dit ontkende het slachtoffer. Hij verklaarde dat hij zelf op de bromfiets was en niet eens in de buurt van het rijwiel ging. Wikesh J. beweerde dat het slachtoffer hem om een sigaret vroeg en hij bood die aan. Maar, het slachtoffer wilde zijn hele pak en nam het terug. Vanaf dat moment begon er een woordenwisseling. 'Sardine' zou gepoogd hebben om het slachtoffer tot orde te roepen, maar dit mocht niet baten. Daarna heeft 'Sardine' de verdachte naar de laadbak van zijn voertuig gebracht, zodat hij veilig zou zijn. Toen zag Wikesh J. dat het slachtoffer zich omkeerde en richting zijn bromfiets begaf. Ook zou het slachtoffer gezegd hebben dat hij de bromfiets zou wegnemen. Toen pakte hij het eind hout uit de laadbak en sloeg hem ermee, zodat zijn bromfiets bespaard zou blijven. 

De kantonrechter wil op de rechtszitting van 21 november Sardine horen. Op die dag zal deze zaak verder behandeld worden. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May