PL bezorgd over verloop nieuw schooljaar
02 Oct 2019, 05:18
foto
Schoolspullen tegen inkoopprijs te koop bij Pertjajah Luhur.


De Pertjajah Luhur (PL) maakt zich zorgen maakt over het verloop van het nieuwe schooljaar. Gisteren zijn de basis- en voj-scholen begonnen. Echter kunnen de vwo-scholieren zich vandaag niet op hun respectieve scholen aanmelden, aangezien de Bond van leraren (BvL) een staking heeft afgekondigd en zijn leden heeft opgeroepen massaal aanwezig te zijn bij het bondsgebouw. De bond is het namelijk niet eens met de wijze waarop directeuren zijn aangesteld voor Lyceum 1, Lyceum 2 en Havo. 

PL-voorzitter Paul Somohardjo wijst erop dat er een goede samenwerking dient te zijn tussen de onderwijsbonden en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zowel de leerkrachten als de leerlingen zijn belangrijk. Hij brengt in herinnering dat er geen problemen waren met onderwijsstakingen toen de PL ruim tien jaar het beheer had over Onderwijs. Vandaag de dag hebben studenten en hun ouders het bijzonder moeilijk, erkent de politicus. Bedrijven die bekend staan om de verkoop van schoolspullen hebben aangegeven dat de verwachte drukte voor het nieuwe schooljaar deze keer is uitgebleven.

De mensen kunnen het niet opbrengen om de noodzakelijke schoolspullen te kopen, merkt de PL-voorzitter op. Daarom heeft de politieke organisatie besloten om het volk tegemoet te komen en een partij schoolspullen tegen de kostprijs te verkopen. De verschillende eenheidscentra/distributiepunten van basisgoederen van de partij zijn voorzien van schoolspullen. “Veel mensen maken er gebruik van. Een deel heeft elders al schoolspullen gekocht. Anderen hebben een lening genomen om schoolspullen te kunnen kopen. Er zijn bedrijven die tegen krediet verkopen en dat is een mooi initiatief, maar het betekent wel dat de spullen niet tegen kostprijs kan worden verkocht. Degene die zo een lening neemt zal altijd een hogere prijs betalen.”

Somohardjo zegt dat de partij er alles aan zal doen om een positieve verandering te brengen in deze moeilijke situatie voor de schoolgaande. Maar dat zal niet van de partij alleen afhangen, ook het volk moet die verandering willen. “Wanneer het volk ons regeermacht geeft, zullen wij komen met een volksprogramma dat echt moet voorzien in de belangen van het volk. Wij moeten niet alleen geduld opbrengen, maar ons ook optimaal inzetten om die verandering teweeg te brengen”, stelt de PL-voorzitter. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May