Minister Ferrier hoopt op rustig schooljaar 2019-2020
30 Sep 2019, 20:50
foto
Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tijdens haar toespraak aan de vooravond van het schooljaar 2019-2020.


Het traject van vernieuwingen is in het onderwijsproces is ingezet en zal ook dit schooljaar voortgang vinden, zegt minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de vooravond van het nieuwe schooljaar 2019-2020. Terugblikkend op het afgelopen jaar zegt ze dat er een lichte verbetering is in de positieve richting. "Het was een jaar van rust in het onderwijs en betere toets uitslagen. Maar dit zijn slechts de eerste stappen."

Terwijl minister Ferrier de hoop uitspreekt dat ook dit jaar in een sfeer van acceptatie, respect en waardering de dialoog met de leerkrachten, schoolleiders en de bonden kan worden voortgezet, heeft de Bond van Leraren al de toon gezet door een staking aan te kondigen. Leden van de bond zullen zich morgen, op de eerste schooldag, om acht uur aanmelden bij het bondsgebouw.

Minister Ferrier stelt in haar toespraak dat de bekende knelpunten binnen het onderwijssysteem verder zullen worden aangepakt. Ze noemt op het toetssysteem en waardering van de competenties van de leerlingen. Het onderwijs toezicht en verbetering van het inspectieapparaat door verzelfstandiging. "Het duidelijker functioneren van de planunit waardoor projectuitvoering en de monitoring daarvan meetbaar zal zijn."

Ze kondigt een hardere aanpak aan van de verdere verbetering van de schoolomgeving, lokalen, toiletten en terreinen. "Maar tegelijkertijd zal er meer worden gelet op goed bestuur van directeuren en schoolleiders, de juiste performance en attitude van de leerkrachten en goede communicatie met het ministerie." Ferrier voegt eraan toe: "En natuurlijk de waardering van de leerkrachten!"

De volledige toespraak van de onderwijsminister kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Speech_minister_onderwijs_2019-2020.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May