Suribet wil ordening van de bettingsector
27 Sep 2019, 22:36
foto
Een gokmachine naast andere koopwaar in een winkel. (Foto: Suribet)


Suribet gaat voor ordening van de bettingsector. Het bedrijf stelt dat deze sector evenals alle sectoren negatieve en positieve effecten op de samenleving heeft. Ordening van een sector kan de negatieve effecten minimaliseren en de positieve maximaliseren. In een persbericht zegt het bedrijf niet verantwoordelijk te zijn voor de onlangs geplaatste gokmachines in een aantal winkels.

Suribet zegt zich te houden aan wet- en regelgeving en zich ervan bewust te zijn dat een aantal burgers, vanuit een religieuze en moraal ethische hoek, het oneens is met deze sector. De genoemde speelkasten zouden volgens Suribet door een tot nog toe onbekend bedrijf zijn geplaatst. Volwassenen kunnen zonder voorwaarden spelen op deze kasten en zelfs kinderen kunnen dat doen, stelt Suribet.

Suribet heeft de Customer Card geïntroduceerd, waarop onder meer persoonsdata staan. Helaas eist de overheid dit niet van de betting bedrijven. Dit zou de ordening en transparantie van de sector, alsook het aanpakken van bepaalde problemen, enorm kunnen helpen, zegt het bedrijf. Suribet is onlangs een actie gestart, met als slogan: ‘Soso bigisma e teri, gi pkin-nengre Suribet ne seri’. Daarnaast heeft het bedrijf mettertijd de scheiding van Suribet-producten in de winkels ter hand genomen.
 
Suribet vreest dat onbekende ondernemers en oneerlijke concurrentie deze sector een slechte naam zullen bezorgen en spreekt de hoop uit dat de overheid gepaste stappen onderneemt en de ordening, in overleg met de stakeholders, verder vormgeeft. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May