India leent Suriname US$ 11.13 miljoen voor Melkcentrale
24 Sep 2019, 12:29
foto
Minister Gillmore Hoefdraad en Ajay Rana van Exim Bank India wisselen stukken uit. Rechts de Indiase ambassadeur, Mahender Singh Kanyal. (Foto: NII)


India Exim Bank verstrekt een krediet van US$ 11.13 miljoen voor de rehabilitatie van de Melkcentrale en de productie van steriele melkproducten. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en de vertegenwoordiger van de Exim Bank van India, Ajay Rana, hebben de leningsovereenkomst in Paramaribo getekend. 

Met deze investering zullen enkele moderniseringen binnen de fabriek van de Melkcentrale plaatsvinden. De belangrijkste is de opzet van een Ultra High Temperature Processing Unit die het mogelijk maakt dat melkproducten een langere levensduur hebben en ook op kamertemperatuur kunnen worden gehouden. Hierdoor hoeven de producten niet meer gekoeld vervoerd en bewaard te worden. De producten van de Melkcentrale zullen makkelijker over het gehele land gedistribueerd kunnen worden, meldt Financiën via het Nationaal Informatie Instituut.  

Suriname en India hebben een zeer lange samenwerkingsrelatie op verschillende gebieden. Hierbij zijn ter ondersteuning van de economische ontwikkeling enkele credit lines overeengekomen, staat in een persbericht. Bij de ondertekening van de lening waren ook aanwezig minister Rabin Parmessar Landbouw, Veeteelt en Visserij met zijn staf, de directeur van de Melkcentrale, de Indiase ambassadeur en de directeur van Ontwikkelingsfinanciering van het ministerie van Financiën.

Overige projecten in uitvoering van de credit lines met India zijn de pompgemalen projecten voor de irrigatie van verschillende landbouwgebieden, deze projecten worden uitgevoerd via het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. In de samenwerking met India is ook in voorbereiding een elektrificatie project voor de elektriciteitsvoorziening van de rurale gebieden. Deze overeenkomst zal waarschijnlijk in de komende maand worden geformaliseerd, zegt Financiën. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May