Lions Club Paramaribo Central ondersteunt Mangroveproject
22 Sep, 18:43
foto
Lions Club Paramaribo Central, Glenn Tewari, met de lading hout bestemd voor het Mangroveproject te Weg naar Zee. (Foto: Lions)


Lions Club Paramaribo Central heeft via haar netwerk opnieuw een bijdrage geleverd aan het Mangroveproject te Weg naar Zee van hoogleraar Sieuwnath Naipal van de Anton de Kom universiteit van Suriname. Er is 1000 meters hout gedoneerd gekregen voor het mangrove project. Het hout is bedoeld voor de bouw en renovatie van de steigers in het te beplanten areaal.

De president van Lions Club Paramaribo Central, Glenn Tewari, zegt de ondersteuning van dit project vanuit de Lions club Paramaribo Central, is gestart in 2015. Het doel van het mangrove project komt de hele gemeenschap van Paramaribo maar meer in het bijzonder de bevolking van het gebied Weg naar Zee primair ten goede. De mangrove vegetatie werkt aan een langzame herstel van de oever op een natuurlijke wijze. Ook zullen er sediment trapping units worden neergezet. Hiermede wordt de aangevoerde vruchtbare modder door het water van de oceaan ,  tegengehouden om terug te stromen in zee. Dit resulteert erin dat er sprake is van land aanwinst op een natuurlijke wijze. de modder die door de oceaan wordt aangespoeld is zeer vruchtbaar.

Lions Club Paramaribo Central zal binnenkort ook met bamboe proberen in te komen om de sediment trapping units te laten neerzetten. De gemeenschap wordt door Tewari aangespoord om dit project massaal te ondersteunen. Er is behoorlijk veel bamboe nodig om dit project verder gestalte te helpen geven. Daarvoor is de Lions ook afhankelijk van de gemeenschap. Het hout welke wordt aangevoerd wordt ingezet voor de bouw van steigers. Straks zullen de sediment trapping units worden neergezet in de modderbank met behulp van de houten steigers.