Alternatief 2020 bindt strijd aan tegen fundamenteel onrecht
22 Sep, 06:38
foto


De beweging Alternatief 2020 (A20) is nu formeel een politieke partij. De statuten zijn goedgekeurd door de president van de Republiek Suriname en gepubliceerd in het Advertentieblad. Om de status van een politieke partij te verkrijgen, moesten eerst voldaan worden aan de wettelijke vereisten. 

Het doel van A20 is om te strijden tegen fundamenteel onrecht dat het land door opeen volgende regeringen de afgelopen decennia is aangedaan, zegt voorzitter Steven Reyme aan Starnieuws. A20 zal dit doen op basis van dienstbaar- en onbaatzuchtig leiderschap, waarbij Suriname op de eerste plaats wordt gesteld. De focus van A20 is dus niet erop gericht om te vechten tegen personen of partijen, maar enkel en alleen het belang van Suriname te dienen, zodat ons geliefd land eindelijk duurzaam kan worden ontwikkeld. De nieuwe politieke partij zal haar visie aan het volk presenteren in een proclamatie die binnenkort plaatsvindt. 

A20 is ervan overtuigd dat Suriname de potentie heeft om niet alleen uit de crisissituatie te komen, maar ook om een land te zijn waar normen en waarden hoog in het vaandel staan en ontwikkeling voor elke Surinamer mogelijk is. "De huidige realiteit waarbij vele van onze landgenoten nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden, hoeft niet de toekomst te zijn van onze kinderen en kindskinderen, omdat Suriname nu een alternatief heeft", stelt Reyme. A20 gelooft dat alles staat en valt met leiderschap en zal het getij in het land keren door daadkrachtige leiders die gedreven zijn om het belang van het land te dienen. Het kan anders, wan tra fas’ de!