Chandrayaan-2: Communicatie met maanlander verbreekt
06 Sep 2019, 21:17
foto
Premier Modi kijkt naar de landing. (Foto: ISRO)


Het ruimteagentschap van India verloor de communicatie met zijn ruimtevaartuig net voordat het zou landen nabij de zuidpool van de Maan. Dit is een klap voor de ambities van India dat had gehoopt het vierde land te worden, na de Verenigde Staten, Rusland en China, om met succes op de maan te landen.

Het land wilde ook de eerste zijn die landde in de zuidelijke poolregio, een gebied waarvan de Indian Space Research Organization (ISRO) zei dat het "volledig onontgonnen" was.

"De afdaling van de Vikram-lander was verliep zoals gepland en de vorderingen werden normaal geregistreerd," zei ISRO-voorzitter Kailasavadivoo Sivan in de controlekamer van het ruimtevaartcentrum in de stad Bangalore. "Vervolgens ging de communicatie tussen de maanlander en het grondstation verloren. De gegevens worden geanalyseerd," zei hij.

Premier Narendra Modi, die speciaal naar het ruimtecentrum in Bangalore reisde om de landing te bekijken, zei aan de wetenschappers na de bekendmaking van Sivan: "wat je al hebt gedaan is geen kleine prestatie".

"Ups en downs blijven maar komen in het leven. Jullie harde werk heeft ons veel geleerd en het hele land is trots op jullie", voegde hij eraan toe.

"Als de communicatie met de maanlander hersteld ... laten we het beste hopen ... zal onze reis doorgaan. Wees sterk. Ik ben bij je."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May