Suriname wint met 2-1 van Dominica
05 Sep 2019, 18:29

Suriname heeft zijn uitwedstrijd vandaag in Concacaf Nations League B verband met 2-1 gewonnen van Dominica. De ruststand in deze groep D wedstrijd was 1-1.  Beide doelpunten kwamen van Gleofilo Vlijter. De twee landen hebben elkaar voor de vierde keer in een officiële wedstrijd ontmoet. Suriname heeft met deze wedstrijd nu twee keer gewonnen, terwijl Dominica op zoek was naar zijn eerste overwinning tegen Suriname. De winnaar van deze groep D kwalificeert zich voor de 2021 Gold Cup.

Suriname kwam heel vroeg in de ontmoeting op voorsprong. Gleofilo Vlijter kreeg de bal in de doelmond, keerde weg en kon met een tam schot in de 7e minuut de wedstrijd uit evenwicht halen,1-0. Suriname speelde sterk aanvallend aan de start van deze helft. Tegen de verwachtingen in kwam Dominica in de 23e minuut op gelijke hoogte. De bal werd vanuit het midden goed aangespeeld naar links op Anfernee Frederick. Doelman Claidel Kohinor kwam uit zijn doel, maar kon de diagonale schuiver van Frederick niet stoppen, 1-1. Dominica werd gesterkt door dit doelpunt en nam nu initiatieven in de aanval. Suriname daarentegen bleef druk uitoefenen op de verdediging van Dominica. Van de 10 schoten op het doel van Dominica waren 5 gericht. Dominica had slechts twee schoten op het doel. Bij Suriname ontbrak de laatste goede pass voor een doelpuntrijke kans. De vleugelaanvallers Ivenzo Comvalius en Gilbert Cronie van Suriname werden niet genoeg aan het werk gezet. Suriname had in deze helft 53% balbezit tegenover 47% voor Dominica.

In de tweede helft was het haast hetzelfde spelbeeld. Trainer Dean Gorre koos vroeg in deze helft voor twee wissels. Ifanildo Misiedjan en  Donnegy Fer, die later een gouden wissel bleek te zijn, werden ingezet. Er kwam meer dynamiek in het spel. Halverwege deze helft na goed voorbereidingswerk van Cronie kwam de bal via een achterzet bij Vlijter. Het schot van Vlijter werd op de doellijn gekeerd door doelman van Dominica Glenson Prince. Kort hierna kopte Gleofilo Vlijter uit een voorzet van Fer tegen de doelpaal. In de laatste 10 minuten opende Suriname het offensief. Pas een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd  kwam de doorbraak. Fer gooide het op een lopen op links, brak door en gaf een zuivere assist aan Vlijter, die met een tik het winnende doelpunt scoorde.

Suriname gaat in deze poule nu aan kop met 3 punten. Nicaragua die favoriet is in deze groep, is de volgende tegenstander van Suriname. Op zondag 8 september treffen de twee landen elkaar in het Andre Kamperveen stadion om 19.00 u.