Vrouwen Indonesische ambassade gedenken organisaties
03 Sep 2019, 20:44
foto
Een kinderdagverblijf te Tamansari heeft een donatie gehad van de Indonesische Darma Wanita Persatuan.


De vrouwenorganisatie van de Indonesische Ambassade in Suriname, Darma Wanita Persatuan (DWP), heeft aan vier instanties en een persoon een donatie gedaan. Door de vrouwenorganisatie is er een bedrag verzameld tijdens de Indonesian day for charity. “Tijdens de charity bazaar op het terrein van de ambassade worden dan Indonesische voeding en producten verkocht. Bij de poort staat er ook een doos waarbij men een vrijwillige bijdrage kon doen,” zegt Priscilla Yhap, staflid van sociale en culturele aangelegenheden.

Yhap vertelt dat er loten werden verkocht en er prijzen beschikbaar zijn gesteld door diverse donateurs. “Al deze opbrengsten zijn dan in een pot gegaan en eerlijk verdeeld over de verschillende organisaties en een persoon”.  Er is per instantie of persoon een bedrag van ongeveer SRD 4.000,- geschonken, waaronder de Stichting van de First Lady, Huize Tyltyl, Matoekoe, een crèche op Tamansari. Een jongeman van Kasabaholo die heel erg ziek is, heeft een bijdrage gehad.  Naast het bedrag bestond het geschenkpakket ook uit levensmiddelen.

“Het is een terugkerend evenement welke al 15 jaar georganiseerd wordt door de ambassade met Darma Wanita Persatuan” verteld Yhap. De instanties worden door de vrouwenorganisatie uitgekozen, waarbij elk jaar een andere instantie uitgekozen wordt. “We kijken gewoon naar wie hulp nodig heeft en dan wordt het gegeven aan de instantie of persoon”. Yhap merkt op dat er heel wat organisaties door dit initiatief zijn geholpen.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May