Suriname en VN ondertekenen CIP
30 Aug 2019, 06:26
foto
Ambassadeur Luziano Truideman en VN-Resident Coordinator Marina Walter, ondertekenen het Country Implementation Programme. (Foto: Buza)


De directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), ambassadeur Luziano Truideman, heeft namens Suriname op 28 augustus zijn handtekening geplaatst onder het Country Implementation Programme (CIP). Het CIP omvat het samenwerkingsprogramma met Suriname op landelijk niveau, welke wordt gefaciliteerd door ministeries, schrijft de voorlichting van Buitenlandse Zaken in een persbericht. De ondertekening vond op het ministerie plaats.

Namens het VN-systeem heeft Marina Walter, Resident Coördinator, ondertekend. Suriname maakt met 18 Caribische landen deel uit van het United Nations Multi-Country Sustainable Development Framework (UN MSDF) 2017-2021. De landen moeten individueel nationale implementatie programma’s overeenkomen met relevante UN-organen.
Het samenwerkingsprogramma voor Suriname, CIP, is dit jaar voor 2 jaren, 2019-2020, ondertekend. Dit samenwerkingsprogramma moet leiden tot een effectievere uitvoering van de programma’s en projecten met ondersteuning van het VN-systeem, ter verwezenlijking van de nationale ontwikkelingsdoelen en prioriteiten.

De Surinaamse overheid en vertegenwoordigers van het Verenigde Naties (VN) systeem in Suriname, zijn op 8 en 9 juli jongstleden bijeengekomen om overeenstemming te bereiken over het programma van samenwerking voor twee jaren. In het CIP zijn opgenomen projecten betreffende Volksgezondheid, Onderwijs, Landbouw, Milieu, Duurzame Ontwikkelingsdoelen, Bevolkingspolitiek, Mensenrechten, Gender en Youth, etc. Betrokken VN-organisaties zijn onder anderen: de UNDP, UNICEF, de UNFPA, PAHO/WHO, FAO en het IOM, meldt Buza.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May