CLO ontvangt leiding VHP in consultatieronde 2020
29 Aug 2019, 06:40
foto
Het bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties in gesprek met de leiding van de VHP. (Foto: CLO)


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft de leiding van de VHP ontvangen voor een gesprek. Mike Miskin, secretaris-generaal van de CLO, zegt aan Starnieuws dat het onderhoud te maken heeft met een consultatieronde tussen de VHP en de maatschappelijke groepen. De CLO én de VHP hebben aangegeven wat hun visie is over een aantal zaken. 

De VHP-delegatie onder leiding van Chan Santokhi is woensdag ontvangen door het bestuur van de CLO. De vergadering werd geleid door voorzitter Ronald Hooghart, in het CLO-centrum. Santokhi was vergezeld van ondervoorzitter Asiskumar Gajadien en de bestuursleden Stanley Dijksteel en Harold Pultoo. 

De VHP heeft aangeven waar zij voor staat. De oranje partij is bezig met een transformatieproces. De partij streeft naar regeerverantwoordelijkheid bij de verkiezingen in mei 2020. De organisatie wil een goede verstandhouding en samenwerking met de maatschappelijke groepen, waaronder ook de vakbeweging. 

Het is niet de eerste keer dat onder leiding van Santokhi een consultatiegesprek is geweest met de CLO, zegt Miskin. De vakcentrale heeft onder meer aangegeven ook in goede harmonie met de werkgever en eventueel  toekomstige werkgevers, te willen werken. Ook zijn er diverse zaken besproken die nog steeds niet verbeterd worden ondanks dat diverse regeringen aan de macht zijn geweest. De CLO kijkt ook uit naar goede loonverhoudingen ondanks het Ambtenaren Bezoldigingsbesluit aan een kant is gezet, zegt Miskin. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May