Iamgold kondigt herstart Rosebel aan
26 Aug 2019, 08:26
foto


In coördinatie met de regering en lokale belanghebbenden zijn de mijnactiviteiten in de noordelijke kuilen van Rosebel Gold Mine in het weekend opnieuw opgestart. Ook het werk aan de Saramacca-wegenbouw is hervat, laat de Canadese multinational in een persbericht weten. "Begeleiding op 7 augustus 2019 weerspiegelt de herstart. Het malen en produceren van goud uit ertsvoorraden is aan de gang."

Actieve mijnbouwactiviteiten in de zuidelijke kuilen, samen met mijnontwikkelingsactiviteiten op de Saramacca-site, zijn opgeschort. De geplande nominale productie van Saramacca-concessie in het vierde kwartaal wordt niet beïnvloed. Om arbeidsniveaus af te stemmen op productiebegeleiding, werden 325 aannemers op 15 augustus afgevloeid, laat het bedrijf weten. Dus starten de bedrijfsactiviteiten op dit moment alleen met het personeel van Rosebel.

De regering en Iamgold (de eigenaar van de Rosebel) praten verder met de lokale belanghebbenden om de volledige mijnbouwactiviteiten te hervatten. "Het bedrijf zet zich volledig in om de zuidelijke kuilen opnieuw op te starten en zijn aannemers terug te roepen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May