Parmessar: Beter voorbereiden op klimaatverandering
23 Aug, 00:53
foto
Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (Foto: LVV/NII)


Er moet meer gebeuren op het gebied van voorbereiding op, en aanpak van gevolgen van klimaatverandering, meent minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Rabin Parmessar. Parmessar sprak bij de opening van de workshop 'Climate Variability Modeling Tools for Evidence-Based Decision Making in Agriculture Disaster Risk Management', woensdag, in de Banquet hall van Torarica.

Internationaal worden er veel fondsen toegezegd aan Suriname ter ondersteuning van dit probleem. Parmessar zegt echter weinig te zien van de implementatie van deze fondsen. Hij ziet graag investeringen tegemoet in een betere basis infrastructuur. Hij haalde als voorbeeld aan de vele landbouwarealen die bij de minste regen te maken krijgen met wateroverlast. Daar moet primaire aandacht aan worden gegeven, geeft hij aan. LVV zal in de toekomst trainingen verzorgen aan het LVV-personeel en de boeren in vernieuwende landbouwtechnieken.

De workshop is georganiseerd door de Inter-American Institute For Coöperation on Agriculture (IICA) in samenwerking met LVV en is een onderdeel van een door de Food and Agriculture Organization of the United Nations, FAO, gefinancierd project, ter versterking van de technische en institutionele capaciteiten op het gebied van klimaat- en rampen risicobeheersing in Jamaica, Guyana en Suriname.

In dit project werd onder andere bekeken hoe rampenrisico's op landbouwgebied kunnen worden aangepakt bij negatieve effecten van klimatologische omstandigheden. Iwan Samoender, Head Researcher en Climate Change Focal Point en gastspreker Dimitris Herrera Hernandez van Cornell University, USA, hielden presentaties tijdens de workshop.
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February