Twee doden door onweer op Reeberg
17 Aug, 20:36
foto
Pastoor Erik Graanoogst (met grijs geblokte hemd, 3e van links) was kwart over drie nog in gebed met gemeenteleden in Commewijne.


Pastoor Erik Graanoogst en zijn schoonzoon zijn vanmiddag dodelijk getroffen door het onweer op Reeberg. Pastor Graanoogst was tot kwart over drie nog met voorgangers in vergadering in Commewijne. Daarna ging hij naar huis waar het noodlot toesloeg.

Naar verluidt werd zijn huis getroffen door bliksem, waardoor het huis vermoedelijk in brand vloog. De woning is bijna volledig afgebrand. De precieze oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Andere media berichten dat een auto ramde tegen een elektriciteitsmast waardoor de losse kabels een kortsluiting veroorzaakten in de woning van de pastoor. De aanrijding vond bijna gelijktijdig plaats tijdens het onweer dat gepaard ging met harde wind, bliksem en regen. De twee mannen zouden stroomschokken hebben opgelopen en zijn op weg naar de poli van de RGD overleden. De politie heeft nog geen melding gedaan van het incident.

De gemeenteleden die kort voor het ongeluk met pastoor Graanoogst hadden gebeden, zijn diep geschokt door zijn plotselinge heengaan.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February