Bangladesh: 15.000 huizen verwoest in sloppenwijk Dhaka
17 Aug, 22:49
foto
Ofschoon er sprake was van een woeste brand in de sloppenwijk Chalantika in Bangladesh, zijn geen doden gemeld. (Foto: Reuters)


Een enorme vlammenzee heeft huis gehouden in een sloppenwijk in de hoofdstad van Bangladesh. Door de brand zijn zo'n 50.000 mensen dakloos geworden.

In de sloppenwijk Chalantika werden in late uren van vrijdag ongeveer 15.000 huizen verwoest. Veel huizen hadden plastic daken, waardoor de vlammen gretig om zich heen grepen. Er zijn geen doden gemeld, hoewel verschillende mensen gewond zijn geraakt.

De meeste inwoners verdienen lage lonen. Velen waren weg na het moslimfeest van Ied-Ul-Adha. Er is nog niets gezegd over de oorzaak van het vuur.

Er is een onderzoek aan de gang. Brandweerlieden hadden meer dan zes uur nodig om de vlammen te doven. De regering heeft hulp toegezegd aan de vele duizenden mensen die nu geen onderdak hebben.

In februari doodde een brand in het historische district van Dhaka ongeveer 80 mensen. Negen stierven in een andere brand in een sloppenwijk in de kuststad Chittagong.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February