Tijdpad uitgezet voor bestuursverkiezing OWMCP
15 Aug, 12:28
foto
Het door minister Edgar Dikan benoemde bestuur van het OWMCP. 4e van links voorzitter Wirendra Kalloe, naast minister Dikan. (Foto: RO/NII)


Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP) heeft een nieuw bestuur. Dit bestuur is gisteren in de vergaderzaal van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) geïnstalleerd door minister Edgar Dikan en heeft als hoofdtaak om alles in orde te maken voor het over 12 weken houden van een bestuursverkiezing.

Het benoemde bestuur bestaat uit negen personen en is aangesteld voor zes maanden. Wirendra Adjay Kalloe en zijn team zullen de komende twee weken werken aan de concepten voor een huishoudelijk respectievelijk verkiezingsreglement. Wanneer het nieuwe bestuur is gekozen en de formaliteiten zijn doorlopen zal de overdracht plaatsvinden aan de nieuwe bestuurders.

Dikan was van 31 juli tot 1 augustus in Nickerie, nadat de bestuursverkiezingen van juli waren aangehouden. Hij heeft toen gesproken met de directie en het bestuur van het OWMCP als vertegenwoordigers van de belanghebbenden in de diverse inliggende waterschappen en de Commissie Waterschappen. De bewindsman heeft ook districtscommissaris Nisha Kurban-Babu geconsulteerd. Hierna stelde hij voor om een nieuw bestuur te installeren, die over drie maanden alles op orde moet hebben voor de verkiezing. Alle partijen gingen akkoord met het voorstel van de minister.

Er zitten ook afgevaardigden van de ministeries van Regionale Ontwikkeling, Landbouw Veeteelt en Visserij en Openbare Werken Transport en Communicatie en een vertegenwoordiger van de belastingdienst in het bestuur.
De overige leden van het bestuur zijn Radjinderpersad Jairam; Sandjaikoemar Triloki, Silvia Pile, Ufracia Misiedjan, Eron Sodikromo, André Pinas, Goeroedat Parmessar en Reebard Eersteling, meldt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.

Saturday 25 January
Friday 24 January
Thursday 23 January