Gedetineerden volgen computerreparatiecursus
08 Aug 2019, 08:32
foto
Gedetineerden tijdens de computerreparatiecursus.


24 gedetineerden en 4 penitentiaire ambtenaren (pa’s) volgen momenteel een ICT-training. Het gaat om een pilot-project van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), in samenwerking met de ICT Associatie Suriname en Cisco Networking Academy. De cursus duurt 2½ maand en wordt afgerond in september. Het Onder directoraat Forensische Zorg (ODFZ) is de trekker van het project.

De groep gedetineerden bestaat uit lang- en kortgestraften. De cursus wordt verzorgd door een afgevaardigde van Cisco Networking Academy, John van der Zijden.  De cursisten leren omgaan met een computer en computerreparatie. De cursus is in principe speciaal ten behoeve van de gedetineerden opgezet en zal offline plaatsvinden voor hun, maar de pa’s zijn in de gelegenheid gesteld om online ook hieraan deel te nemen, meldt de voorlichting van Juspol.

Dit pilotproject is opgezet volgens het principe train the trainers. Er volgt eventueel een vervolgcursus, zegt de ICT Associatie. Deze training past verder geheel in het beleidsprogramma 2016-2020 van het ministerie van Juspol, waarin het resocialisatieproces van de gedetineerde mens is opgenomen en wordt erkend. De gedetineerden kunnen de opgedane kennis na hun invrijheidstelling in de praktijk toepassen.

De onderdirecteur van het onder-directoraat Forensische Zorg, Brigitte Bhugwandas en minister Stuart Getrouw zijn verheugd over de samenwerking. De training zal in de maand september feestelijk worden afgesloten met een certificaatuitreiking. Na een gunstige evaluatie zullen ook gedetineerden in de overige inrichtingen de training kunnen volgen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May