Stormloop bij registratie vakantiejob
07 Aug 2019, 04:41
foto
Jongeren hebben reeds vroeg postgevat bij Sport en Jeugdzaken om in aanmerking te kunnen komen voor een vakantiejob.


Op het Willebrod Axwijk sportcomplex (Sosis) liep het dinsdag storm voor een plek om in aanmerking te komen voor een vakantiejob. Het ministerie van Sport & Jeugdzaken biedt jongeren tussen 16 en 24 jaar weer de gelegenheid om in de vakantie wat geld te verdienen. Velen zijn afgegaan op de oproep die voornamelijk via social media is gedaan. Enkelen waren reeds voor 07:00 uur aanwezig, terwijl de registratie pas om 13:00 uur zou aanvangen.

De organisatie had duidelijk niet gerekend op zo een grote toeloop en kon niet afdoende inspelen op de ontstane drukte. Er vormden zich lange rijen, zonder dat er nummers werden verstrekt, hetgeen een goede voedingsbodem was voor wanordelijke situaties. Meer dan eens dreigde het uit de hand te lopen, omdat menigeen beweerde voor de ander te staan. Na ruim drie uren gestaan te hebben, werden er uiteindelijk slechts 100 nummers verstrekt, terwijl de gegadigden dat aantal ruimschoots overtroffen. 

Tegen 13:30 uur werd de mededeling gedaan dat slechts degenen met een nummer geregistreerd zouden worden. Velen keerden teleurgesteld onverrichter zake huiswaarts met de schrale troost het vandaag weer te mogen proberen. Ook 15-jarigen die waren afgegaan op een bericht dat door een jeugdparlementariër was gedeeld op social media, waren teleurgesteld. In dat bericht stond dat leerlingen van 15-24 jaar zich konden opgeven, terwijl het moest zijn: 16-24 jaar.
Vandaag zullen weer eens 100 leerlingen in de gelegenheid zijn om zich te registreren voor een vakantiejob.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May