Excelsior verslaat Inter Moengo Tapoe
24 Apr 2011, 05:00
De vier doelpuntenmakers van Excelsior. Van links naar rechts: Wishie Brambel, Wesley Cristhoff, Clifton Bona en Miguel Hill

Op Meerzorg heeft de ploeg van Excelsior zaterdagmiddag voor eigen publiek voor een verrassing gezorgd, door met 4-1 te winnen van Inter Moengo Tapoe. Hierdoor heeft de club aangetoond hoger te willen klimmen op de ranglijst van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De SVB hoofdklasse inhaalwedstrijd te Meerzorg was belangrijk voor Excelsior.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de arbiter heeft de ploeg getoond dat het menens was. In de 5e minuut schoot Gregory Richters het projectiel rakelings langs het doel. De ploeg toonde een beheerst spel en met zuivere passes werd het doel van Inter belaagd.
Het resultaat kwam in de 25ste minuut en het eerste doelpunt werd genoteerd. Na dit doelpunt was er even een terugval te merken bij de ploeg van Inter Moengo Tapoe. Excelsior heeft er gretig gebruik van gemaakt door het tweede doelpunt te scoren, in zeven minuten tijd.

De jongens van Inter gaven het niet op en kwamen met hun gevaarlijke aanval heel dichtbij tot scoren maar het doelpunt bleef uit. De eerste helft werd afgesloten met een 2-0 voorsprong voor Excelsior.
In de tweede helft speelde Inter aanvallend. Met lange passes werd direct op het doel van Excelsior gespeeld. Bij balverlies werd de tegenstander strak, soms hard aangevallen. Maar Excelsior liet zich niet afschrikken en vocht even hard terug. Door dit vastberaden spel werd het derde doelpunt gemaakt. Door hun enthousiasme en wat onervarenheid hebben de jonge hoofdklassespelers van Excelsior hun concentratie verzwakt.

Inter nam het spel over en wist een doelpunt te maken. Dit gaf de spelers van Inter Moengo Tapoe weer hoop en met man en macht werd gestreden voor het tweede doelpunt. Het spel leek op een bepaald moment te ruw te worden en arbiter Kia die de wedstrijd leidde, heeft enkele keren naar de gele kaart moeten grijpen om zo de teugels in handen te blijven houden. Bij een van de aanvallen van Inter leed de club balverlies. Excelsior heeft met een tegenaanval het vierde doelpunt gescoord. Inter heeft nog enkele pogingen gewaagd maar de achterhoede, met de doelman erbij, heeft tot het uiterste voorkomen dat er nog meer doelpunten werden gemaakt.

Met deze winst komt Excelsior op 18 punten na 14 gespeelde wedstrijden. De kans voor een plaats binnen de 6 ploegen die zullen strijden voor het landskampioenschap is er nog.
De andere wedstrijd zaterdag in de hoofdklasse is gespeeld tussen Boskamp en Voorwaarts op Saramacca. Deze wedstrijd is door Boskamp gewonnen met 3-0. Deze twee ploegen zijn ook nog in de gevarenzone en hebben net als Excelsior elke punt hard nodig.