DA’91 bekijkt mogelijkheden ontwikkeling in Nickerie
06 Aug 2019, 05:02
foto
Het afdelingsbestuur van Nickerie. Links partijleider Angelic del Castilho en rechts afdelingsvoorzitter Wiedia Jawalapersad. (Foto: DA'91)


Bij de installatie van het afdelingsbestuur Nickerie van DA'91, heeft afdelingsvoorzitter Wiedia Jawalapersad als voornaamste taak meegekregen de succesvolle participatie van de partij aan de verkiezingen van mei 2020 in het district, voor te bereiden. Partijvoorzitter Angelic del Castilho bracht ter sprake de mogelijkheden die Nickerie biedt die in de visie van DA’91 passen. Zij gaf aan dat het tijd is dat nu eindelijk de fundamentele veranderingen die noodzakelijk zijn voor een daadwerkelijke ontwikkeling van het district, vorm krijgen. 

De aanwezigen merkten op dat andere partijen al jaren veel beloven, maar als zij er eenmaal in de regering zitten worden alle beloftes vergeten. Terwijl er behoefte is aan vergroting van de exportmogelijkheden, brengt de nalatigheid van de huidige beleidsmakers juist de export in gevaar. Ook de arbeidsplaatsen bij FAI komen steeds meer onder druk te staan. Om vooruit te komen moet je kunnen sparen, maar ook dat is nu niet meer mogelijk vanwege de verslechterde economische situatie. Nickerie verdient en kan veel beter!

DA’91 zal met de leiding in Paramaribo en de afdelingsvoorzitter en bestuur, de ontwikkelingsspeerpunten op weg naar de verkiezingen in 2020 samen met de Nickeriaanse bevolking bespreken. Jawalapersad riep de aanwezigen op om actief de agenda van DA’91 Nickerie te ondersteunen. Er is plek voor iedereen die met hart en verstand de ontwikkeling wil helpen vormgeven. DA’91 Nickerie zal zich nog intensiever bewegen binnen het district om zo de Nickerianen te verenigen in de strijd voor een welvarend Nickerie.

Del Castilho hield de aanwezigen voor dat DA’91 geen etnische partij is en herinnerde hen aan de overtuiging van de partij namelijk dat Suriname en zijn bevolking één en ondeelbaar zijn. Ze keurde de etnische politiekvoering en de omkopingspraktijken van deze regering in de vorm van verstrekken van grondbeschikkingen en voedselpakketten in ruil voor een stem in 2020, radicaal af. ”Deze regering wil u afhankelijk houden. DA’91 wil u juist onafhankelijk maken, door hard te werken, rijkdom te vergaren en een gelukkige samenleving te creëren. De ontwikkelingsdoelen kunnen alleen worden gerealiseerd door in de regering en DNA te komen, daar is steun van de Nickeriaanse kiezer voor nodig" hield Del Castiho de leden voor.

Del Castilho stelde dat politiek dynamisch is en de kiezer bepaalt wie sterk uit de bus komt op 25 mei 2020. Verkiezingsresultaten uit het verleden gelden niet als een garantie voor winst of verlies in de toekomst. Integendeel tonen ze aan dat er dringend anders gestemd moet worden willen wij daadwerkelijke verandering. "Onze ontwikkelingsmogelijkheden worden niet bepaald door grote of kleine partijen, maar door eerlijke, oprechte en deskundige politici. En dat is DA’91. De tijd is rijp." De partijvoorzitter riep de aanwezigen op om DA’91 team Nickerie actief te versterken om een sterk fundament te leggen voor de bouw van een welvarend Nickerie. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May