VS: Opnieuw schietaanval met negen doden
04 Aug 2019, 08:16
foto
De schietpartij in Dayton, Ohio was de tweede in de Verenigde Staten in 24 uur. Bij de jongste aanval stierven negen mensen. (Foto: CBS)


Enkele uren na de schietpartij in El Paso, Texas, waarbij minstens 20 doden vielen, zijn er bij een schietaanval in Dayton, Ohio, negen mensen zijn gedood. Volgens de politie zijn daarbij minstens 16 gewond geraakt.

De eerste berichten van de schietpartij buiten een bar in het district Oregon kwamen om ongeveer 01:00 uur lokale tijd. De politie heeft bevestigd dat ze de schutter ter plaatse hebben vermoord. Slachtoffers zijn naar een aantal ziekenhuizen gebracht.

"We hadden officieren in de directe omgeving toen deze schietpartij begon en konden reageren en er snel een eind aan maken", schreef de politie van Dayton in een tweet. De autoriteiten hebben getuigen opgeroepen. Assistent politiechef Matt Carper vertelde verslaggevers dat agenten op patrouille erin slaagden de schutter neer te schieten.

"Onze mensen zijn zeer goed opgeleid voor een situatie als deze," zei hij, toevoegend dat het "zeer gelukkig was dat de officieren in de nabijheid waren". Over de schutter is nog niets bekend, maar officier Carper zei dat ze een motivatie 'wilden vinden'.

Beelden die op sociale media verschenen, toonden rennende mensen, terwijl tientallen geweerschoten door de straten galmden. Vermoed wordt dat de schietpartij plaatsvond buiten Ned Peppers Bar in E 5th Street. Een opmerking dat medewerkers veilig waren verscheen op de Instagram-pagina van Ned Peppers en op de Facebook-pagina van de nabijgelegen Hole in the Wall-bar.

Hulpdiensten verzamelden zich op de hoek van E 5th Street en Wayne Avenue na de schietpartij. FBI-agenten zijn ook ter plaatse om te helpen bij het onderzoek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May