Natio op trainingskamp in Nederland
03 Aug 2019, 22:38
foto
Training van de nationale voetbalselectie in Badhoevedorp in Nederland. Hier worden de wedstrijden voorbereid die begin september worden gespeeld.


De nationale voetbalselectie (natio) verblijft deze week in Nederland voor een trainingskamp en drie oefenwedstrijden. Vanaf het complex van SV Pancratius in Badhoevedorp bereiden spelers en staf zich voor op de wedstrijden in de Nations League die vanaf begin september op het programma staan. 

Tussen 6 september en 19 november speelt natio daarin zes wedstrijden (uit en thuis) tegen Saint Vincent & The Grenadines, Dominica en Nicaragua. In deze poule gaat het vooral om punten voor de FIFA-wereldranglijst. Op basis daarvan worden de landen in de Caribische regio volgend jaar ingedeeld voor het kwalificatietoernooi voor het WK in 2022 in Qatar.

Vrijdag ging de eerste oefenwedstrijd tegen Almere City enigszins ongelukkig met 2-0 verloren. Beide tegengoals waren het gevolg van pech en slordigheden en natio was zeker niet de mindere ploeg, vond ook Robert Molenaar, trainer van Almere City. 



Bondscoach Dean Gorré kijkt terug op een redelijke wedstrijd van zijn ploeg: ‘Er werd bij vlagen heel aardig gevoetbald, met combinatiespel over beide vleugels. In sommige fases in de wedstrijd hebben we goed druk gezet, waardoor de tegenstander niet in zijn spel kwam. Dat is al een flinke vooruitgang ten opzichte van vorig jaar.’

Ook vorige zomer kwam de nationale selectie naar Nederland voor een serie oefenwedstrijden. Destijds werd verloren van Jong Feyenoord, Sparta, FC Den Bosch en ook Almere City. Op dat moment was Gorré nog maar net in functie als bondscoach en konden nauwelijks conclusies aan de uitslagen worden verbonden. Tijdens deze oefentrip hoopt hij vooral tactisch beter en gedisciplineerder voor de dag te komen. 

Gorré mist in Nederland vier basisspelers, onder wie doelman Claidel Kohinor. Zij komen uit voor landskampioen Robinhood in de dubbele ontmoeting tegen Capoise uit Haïti in de Concacaf League. Ook spits en voormalig Transvaalspeler Ivenzo Comvalius ontbreekt. Hij werd niet vrijgegeven door zijn club AS Trencin in Slowakije waar hij vorige maand een profcontract tekende en inmiddels succesvol debuteerde. 

Op dinsdag 6 augustus speelt natio in Velsen tegen Telstar uit de Keuken Kampioen Divisie. Ronald Esajas, die tijdens de oefenstage in Nederland de spelers en technische begeleidt, hoopt op een onvervalste Surinaamse avond: ‘Het stadion gaat al om vijf uur ’s middags open voor de fatu. Je kent het wel: beetje in de sfeer komen, vrienden en bekenden terugzien, eten en drinken. Sranan fasi. En dan om zeven uur de wedstrijd. Als ze net iets scherper zijn dan tegen Almere en zich niet laten intimideren, denk ik dat deze jonge groep voor een leuke verrassing gaat zorgen.’ 

Diederik Samwel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May