Rukwinden en regen zorgen voor grote schade
28 Jul 2019, 00:00
foto
Een deel van het dak van de hoofdvleugel van de Graaf von Zinzendorfschool (EBGS) is zaterdagavond weggewaaid. De schade is enorm.


Rukwinden en regen hebben zaterdagavond op diverse plekken in het land voor grote overlast gezorgd. Het dak van de hoofdvleugel van de Graaf von Zinzendorfschool is weggewaaid. De zinkplaten van dokter Snellenpark zijn her en der terechtkomen tot in de mahoniebomen aan de Letitia Vriesdelaan en het terrein van het Psychiatrisch Centrum Suriname. Verder zijn aan de Mangolaan zinkplaten van een woning weggerukt. Aan de Kolonistenweg is een boom op de elektrische draden van de EBS terechtgekomen. Diverse straten zijn door de aanhoudende regen onder water gelopen. 

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie met zijn team, het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), de brandweer en de EBS zijn op diverse locaties bezig maatregelen te treffen. Minister Chotkan zegt aan Starnieuws dat alle sluisdeuren open zijn gegooid om het overtollige water zo snel mogelijk weg te krijgen. Op sommige plaatsen werkten de pompen niet omdat de stroom door blikseminslag was uitgevallen, maar de EBS is bezig de situatie te normaliseren. "Iedereen is op z'n post," merkt de minister op die op diverse locaties is geweest. 


Minister Vijay Chotkan bekijkt de schade aan een woning aan de Mangolaan. 

Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR, zegt aan Starnieuws dat de schade best groot is. Er is heel veel waterschade geleden doordat de zinkplaten weggewaaid is.  Bij de Graaf von Zinzendorfschool en dokter Snellenpark is er veel schade door de enorme regen die is gevallen. NCCR zorgt voor noodhulp. "Gelukkig hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan," merkt de NCCR-coördinator op. 

Chotkan stelt dat er een rapport moet worden opgemaakt over de kapconstructie van de school. Hij merkt op dat constructie niet goed was bevestigd. Er zal zo snel mogelijk, samen met de schoolleiding, moeten worden aangepakt om ergere schade te voorkomen. De bewindsman zal ook een team sturen om de schade op te nemen. 

De minister heeft geconstateerd dat er een structurele oplossing moet komen voor de mahoniebomen aan de Letitia Vriesdelaan. Bomen die niet goed geschoeid zijn, vormen een gevaar voor het verkeer en het netwerk van de EBS. Maandag zal een plan van aanpak worden opgesteld. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May