Illegale bouwsels op bermen nog steeds een probleem
25 Jul 2019, 19:37
foto
Het illegale bouwsel op de hoek van de Verlengde Gemenelandsweg en de Elizelaan is gesloopt door medewerkers van OWT&C.


Medewerkers van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), hebben samen met collega’s van de afdeling Restauratie en Onderhoud, een illegaal bouwsel op de berm op de hoek van de Verlengde Gemenelandsweg en de Elizalaan gesloopt. Er was zonder vergunning op de berm gebouwd en de eigenaar heeft na diverse aanmaningen om dit te doen, nagelaten het bouwwerk te slopen.

Alvorens het ministerie van OWT&C tot het slopen is overgegaan, waren de bouwwerkzaamheden die plaatsvonden op de berm stopgezet door de afdeling BWT. De pandeigenaar heeft na de stopzetting een aanmaning ontvangen om al hetgeen dat is opgezet, binnen drie dagen te verwijderen. Ondanks gevoerde gesprekken en een tweede aanmaning, heeft hij nagelaten het bouwsel zelf te slopen.

OWT&C roept de samenleving op om de nodige regels en procedures, vastgelegd in de Bouwwet in acht te nemen, voordat overgegaan wordt tot het uitvoeren van diverse bouwwerkzaamheden, schrijft de voorlichting van het ministerie. De afdeling BWT is de bevoegde afdeling die optreedt als de samenleving zich niet houdt aan de voorgeschreven regels, die gelden voor het bouwen. In het voornoemde geval is de buurtmanager van dit gebied op de hoogte gesteld van de sloopwerkzaamheden.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May