Mathoera vraagt om plan van aanpak bij toename inbraken
25 Jul 2019, 15:48
foto
Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) wil van minister Stuart Getrouw weten wat er gedaan wordt aan de toename van inbraken. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) heeft vandaag, tijdens de behandeling van 'ingekomen stukken' de aandacht van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie gevraagd voor de toename van inbraken. "Mij heeft informatie bereikt van de burgerij dat er heel veel inbraken zijn; is die informatie de minister bekend? Weet hij dat er een toename is van inbraken?" vraagt de volksvertegenwoordiger. 

Mathoera wil ook weten of alle politievoertuigen reeds gedistribueerd zijn aan politiebureaus. Hoe ziet het plan van de politie uit voor preventie en bestrijding van de criminaliteit? De minister had eerder aangegeven dat er een inbraak team in het leven is geroepen. Welke resultaten zijn er tot nu toe bereikt, vraagt het Assembleelid. 

Fractiegenoot Jitendra Kalloe haalt aan dat ook in Nickerie er toename van inbraken te merken is. Er zijn brieven gegaan naar minister Getrouw en De Nationale Assemblee van twee ondernemers. Een ondernemer in Nickerie die een bouwmaterialenzaak heeft, Dew's Trading, heeft door een inbraak grote verliezen geleden. De politie heeft volgens Kalloe niet afdoende opgetreden daar. Een veehouder heeft zijn veestapel zien slinken door diefstal. Het politieoptreden is daar uitgebleven volgens de volksvertegenwoordiger. Hij heeft deze kwesties ook onder de aandacht gebracht van de minister. Er moet worden opgetreden. 

Minister Getrouw heeft aangegeven dat de distributie van de voertuigen nog steeds plaatsvindt. Over het huidige beeld van de gepleegde inbraken, is het ministerie bezig de statistieken samen te stellen om dan het plan van aanpak bij te stellen. Over de zaken aangekaart door Kalloe, zegt de bewindsman dat terstond is aangevangen met een heronderzoek. "U zult het wel spoedig merken, wij zijn aangevangen met een heronderzoek," benadrukt Getrouw. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May