Natasha Halfhuid ambassadeur van Suriname in Ghana
25 Jul 2019, 03:43
foto
President Desi Bouterse feliciteert ambassadeur Natasha Halfhuid met haar benoeming. Zij heeft als standplaats Accra, de hoofdstad van Ghana. (Foto: NII)


Natasha Halfhuid is door president Desi Bouterse woensdag beëdigd tot ambassadeur van Suriname in republiek Ghana. Zij zal op 7 augustus vertrekken naar haar standplaats in Accra, de hoofdstad van Ghana. Met de opening van een ambassade van Suriname in Accra, zullen Suriname en Ghana de bilaterale samenwerking versterken. 

President Bouterse zei na de beëdiging dat er gewerkt zal worden aan de diversifiëring van de Surinaamse economie en het aangaan van culturele en wetenschappelijke relaties. De ambassadeur zal de investeringsmogelijkheden identificeren en de productie bevorderen. Andere taken zijn creëren van exportmarkten, sociale ontwikkeling, infrastructuur, benutting en bescherming van het milieu, innovatie en versterking van de ‘human capital’. 

“De vestiging van een diplomatieke missie in Accra, dit jaar, valt samen met het jaar dat door de Ghanese president geproclameerd is als 'the year of return' voor de Ghanese diaspora over de gehele wereld”, zei het staatshoofd. Verder gaf de president aan dat de Surinaamse vertegenwoordiging in Accra ook een belangrijke stap is naar de verdere verdieping van de diaspora en zuid-zuid relaties, meldt het Nationaal Informatie Instituut. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April