Medici gaan niet in actie; Hasrat wordt niet vervangen
17 Jul 2019, 21:11
foto


De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) zullen morgen hun werk normaal verrichten. De acties worden opgeschort. Starnieuws verneemt dat één van de breekpunten, het vervangen van medisch directeur Humphrey Hasrat, niet is gehonoreerd door president Desi Bouterse. De andere punten die met financiën en administratie te maken hebben, zijn wel geaccepteerd. 

De VMS heeft vanavond vergaderd met haar leden. De eis dat Hasrat van het toneel moet verdwijnen bij het Staatsziekenfonds (SZF) en zelfs uit de zorgsector, leverde veel discussie op. De VMS accepteert Hasrat niet als gesprekspartner. De vergadering heeft besloten dat een evaluatieperiode wordt ingebouwd. De acties worden in elk geval opgeschort. 

De afspraken die eerder zijn gemaakt met het SZF zullen worden nageleefd. Ook zal op basis van de bestaande overeenkomst, de verlenging plaatsvinden. De VMS had ook geëist dat declaraties in één keer uitbetaald moeten worden en niet in twee termijnen, zoals nu het geval is. Vanmiddag heeft de president vergaderd met de VMS en andere betrokkenen. Er zijn nog geen formele mededelingen gedaan. 
Advertenties

Wednesday 02 December
Tuesday 01 December
Monday 30 November