Russische Buza-minister op werkbezoek in Suriname
17 Jul 2019, 16:31
foto
De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov komt op 27 juli naar Suriname. (Foto: Reuters)


De Surinaamse autoriteiten zijn bezig met voorbereidingen om de  Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, op 26 en 27 juli te ontvangen. Lavrov brengt van 23 tot en met 27 juli een werkbezoek  aan Cuba, Brazilië en Suriname. Het bezoek is bevestigd door zowel de Russische woordvoerster Maria Zakharova als de Surinaamse autoriteiten.

De Russische minister brengt een officieel bezoek aan Latijns-Amerika en zal ook deelnemen aan een bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken van de Brics (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) in Brazilië op 25 en 26 juli.

Lavrov bezoekt Cuba op 23 en 24 juli, waarna hij naar Brasilia vliegt voor de Brics-top, om daarna naar Suriname te reizen op 26 juli. Tijdens de BRICS-vergadering zullen de ministers van Buitenlandse Zaken de strategische politieke, economische en humanitaire samenwerking in de BRICS-landen evalueren en de voorbereidingen bespreken voor de 11e top die zal worden gehouden op 13 en 14 november in Brasilia.

In de komende dagen zijn er veel regeringsleiders en ministers van Buitenlandse Zaken in de regio voor de NAM (Groep van Niet-Gebonden landen)- vergadering in Venezuela op 20 en 21 juli. De NAM heeft 120 leden, waaronder ook Suriname. Vervolgens wordt de BRICS-vergadering gehouden in Brasilia.

Starnieuws verneemt dat de Indiase autoriteiten aan Suriname hadden gevraagd of de Indiase minister van Buitenlandse Zaken op 23 juli naar Suriname kon komen, omdat hij in de regio zou zijn. Aangezien Rusland het verzoek voor een officieel bezoek eerder had gedaan en Suriname bezig is met de voorbereidingen voor de ontvangst van de Russische ministeriele delegatie op 26 en 27 juli, hebben de Surinaamse autoriteiten aangegeven dat het bezoek van de Indiase functionaris moeilijk in te plannen zou zijn in die periode.

Vorige week nog - op 10 juli - heeft Suriname ook kort de Boliviaanse president, Evo Morales, ontvangen. Morales na een aantal bilaterale gesprekken in Suriname doorgereisd naar Moskou voor een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Putin.
Advertenties

Wednesday 02 December
Tuesday 01 December
Monday 30 November