President ontvangt bestuur douanebond maandag
13 Jul 2019, 00:59
foto


De douanebond heeft uit respect voor de president zijn actie opgeschort. Er is vrijdag normaal gewerkt. Het bestuur wilde donderdag ontvangen worden door president Desi Bouterse. Er is een gesprek geweest met de directeur Volkscontacten tevens adviseur van de president, Kenneth Slooten. Aan het bestuur is uitgelegd dat het staatshoofd donderdag niet in de gelegenheid was om de bond te ontvangen. Starnieuws verneemt dat de president het bestuur maandag zal ontvangen. De acties moesten wel opgeschort worden. Hier is gehoor aan gegeven. 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die nu uitlandig is, heeft de leiding van de douane gevraagd om de verificateurs Ricardo Profijt (hoofd Douane Recherche) en Winston Liefden (subhoofd) per onmiddellijke ingang te ontlasten van hun werkzaamheden. Zij moeten ter beschikking worden gesteld van het managementteam van de Belastingen. Zij moeten ook alle documentatie en sleutels inleveren. De werkzaamheden moeten overgedragen worden aan adjunct inspecteur Jerrol Verwey, die per direct moet worden aangesteld als hoofd Douane Recherche. 

De bond onder leiding van Joyce de Vlugt is het niet eens met minister Hoefdraad en heeft gevraagd de beslissingen terug te draaien. Dit, in afwachting van de resultaten van het onderzoek van eventuele malversaties. Het aanstellen van Verwey druist volgens de bond in tegen de structuren van de organisatie, waar een rangenstelsel wordt gehanteerd. Hij zou in een lagere functie terechtkomen, wat volgens de bond neerkomt op degradatie. De bond zegt dat overeengekomen was dat de mutaties plaats zouden vinden in samenwerking met haar. 

Minister Hoefdraad heeft de maatregelen niet teruggedraaid. De bond besloot om aan te kloppen bij de president. Voor maandag is er weer een ledenvergadering gepland. Dan zal het bestuur verslag doen van het gesprek met de president. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May