Douanebond in actie tegen besluit minister Financiën
11 Jul, 13:37
foto
De douane werkt niet. De bond is in beraad. Dit besluit is genomen na een langdurige vergadering gisteren. Vandaag is er niet gewerkt. Velen worden gedupeerd door de actie van de bond.


De douanebond is in beraad en verricht geen werkzaamheden. Inklaringen, verzendingen en postpakketten worden niet afgehandeld. De ledenvergadering heeft stelling genomen tegen het besluit van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om het hoofd van de douanerecherche en subhoofd per direct te vervangen bij de douane. Er is een onderzoek gaande tegen de ambtenaren naar eventuele malversaties. De bond wil weten waarom tegen de ambtenaren drastische maatregelen worden genomen. 

De bond vindt dat de ambtenaren hun werk op de afdeling kunnen voortzetten totdat het onderzoek is afgerond, anders worden zij nodeloos gecriminaliseerd. De bond is het ook niet eens met de adjunct-inspecteur die de leiding moet krijgen. Dit zou tegen het benoemingsbeleid en het rangenstelsel zijn. 

Aan de minister is gevraagd om zijn besluiten terug te draaien. Dit in afwachting van de onderzoeksresultaten. De douanebond is voorstander van een onderzoek dat gedaan wordt door het Openbaar Ministerie. Starnieuws verneemt dat de minister niet van plan is terug te komen op het besluit. Het gaat om ernstige malversaties waarvan de douanetoppers worden verdacht. Het werk op de haven ligt stil.