Suriname en Bolivia tekenen samenwerkingsovereenkomst
10 Jul, 11:50
foto
President Desi Bouterse tekent de samenwerkingsovereenkomst met
Bolivia. Naast hem zijn Zuid-Amerikaanse ambtgenoot, Evo Morales. (Foto's: Raoul Lith)


Suriname en Bolivia zullen op verschillende gebieden met elkaar samenwerken. Hiertoe is een document vandaag ondertekend door de president Desi Bouterse en Evo Morales. Ook is de visum-verplichting tussen beide landen afgeschaft tijdens het bliksembezoek. Morales is dinsdagavond rond 23.00 uur geland op de luchthaven en is intussen weer onderweg naar Zanderij. Hij heeft Suriname aangedaan, op weg naar Rusland. 

Beide staatshoofden noemen het bezoek 'historisch en vruchtbaar'. Naast bilaterale samenwerking is er volgens Boutere ook gesproken over mondiale ontwikkelingen. Samenwerking op landbouw- en milieugebied is eveneens aan de orde gekomen tijdens het overleg. De president merkte op dat Suriname voor 94.6% bedekt is door bos. Hiervan is het land bereid 93% te reserveren voor klimaats- en milieu-ontwikkelingen. 


De presidenten Evo Morales en Desi Bouterse feliciteren elkaar met de samenwerkingsovereenkomst. 

President Bouterse merkte op dat zijn ambtgenoot ruime ervaring heeft. Hij zit een vierde regeertermijn aan. Morales heeft volgens Bouterse bijzondere prestaties geleverd aan de economische ontwikkeling van zijn land. Het Boliviaanse staatshoofd zei dat hij de samenwerking met Suriname hoog in het vaandel draagt. Hij voerde aan dat de landen klein zijn qua economie en bevolking, maar dat het volk centraal staat. De kleine stappen die gezet worden in de ontwikkeling van de landen, zullen later van veel grotere waarde blijken te zijn. Hij bedankte voor de ontvangst en de gastvrijheid. Hij bedankte de president voor het werk dat verzet is rond zijn korte bezoek aan Suriname. 

Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May