President Morales krijgt hoogste onderscheiding van Suriname
10 Jul, 10:47
foto
President Desi Bouterse verwelkomt zijn ambtgenoot van Boliva, Evo Morales in het presidentieel Paleis. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse heeft zijn Boliviaanse ambtgenoot Evo Morales zojuist de hoogste onderscheiding gegeven van de Republiek Suriname. Hij is benoemd tot Drager van het Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster. Het staatshoofd las zijn statement in het Spaans voor. Hij bedankte de Boliviaanse president voor zijn inzet voor vrede in Zuid-Amerika. Ook zijn bijdrage voor de ontwikkeling van jongeren, vrouwen en de indianen is geroemd door Bouterse. 

Morales is rond 23.00 uur dinsdagavond geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Hij is verwelkomd door vicepresident Ashwin Adhin en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken. Vanmorgen vroeg heeft Bouterse Morales ontvangen op het presidentieel paleis. De staatshoofden trokken zich terug voor overleg met elkaar. 


President Morales wordt door staatshoofd Desi Bouterse benoemd tot Drager van het Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster. (Foto: Raoul Lith)

Na de decoratie hebben de ministers Pollack-Beighle en haar Boliviaanse college Diego Pary twee documenten getekend. Het gaat om visum-vrij reizen voor alle categorieën paspoorten en een intentieverklaring over politieke consultaties tussen de ministers van Buitenlandse Zaken. Beide presidenten hebben een gezamenlijke verklaring getekend met alle afspraken die gemaakt zijn.

Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May