15 nieuwe mediators afgeleverd en inzetbaar
06 Jul 2019, 16:46
foto
De Mediationgroep Suriname heeft samen met haar partners 15 nieuwe mediators afgeleverd. (Foto: MGS)


Elk bedrijf of organisatie heeft weleens te maken met (dreigende) conflicten. Met klanten, leveranciers of gewoon op de werkvloer, tussen collega’s onderling of tussen medewerkers en hun leidinggevende. Of in de top van een organisatie. We willen het vaak niet weten en de vuile was ook niet buitenhangen. Om met dit soort conflictsituaties om te gaan zijn er 15 personen opgeleid tot mediator binnen het project All eyes on mediation in Suriname.

De Mediationgroep Suriname (MGS) heeft het project  uitgevoerd samen met de partners van  het Centrum voor Conflicthantering, het mediationkantoor HAvZ Mediation en de Vrije Universiteit van Amsterdam, Nederland. MGS is al enkele jaren bezig om meer bekendheid te geven aan mediation omdat de mediators aangesloten bij de groep vinden dat mediation bij (potentiële) conflicten aan partijen een effectief en kostenbesparend alternatief kan biden in plaats van de gang naar de rechter. "Bij de rechter ijn er eigenlijk twee verliezers. Al is het maar omdat het lang duurt en veel geld, afgezien nog van alle negatieve energie die de strijd kost," stelt MGS in een persbericht.

In een mediationtraject werken de conflictpartijen  zelf onder begeleiding van een mediator aan een ‘win-win’' oplossing voor beide partijen, waardoor over het algemeen een duurzame oplossing het resultaat is. Mediation kan namelijk voor bepaalde conflicten een snel, effectief, goedkoop, duurzaam en relatiebehoudend alternatief zijn voor de juridische weg. Het is een vorm van buitengerechtelijke geschillenbeslechting die nog onvoldoende bekend is in Suriname.

Binnen het project is er ook een pilot Mediation =  Winst2 en is bestemd voor bedrijven en organisaties. Opgeleide mediators kunnen hun kennis toepassen en verder ervaring opdoen in hun rol van mediator. MGS en haar samenwerkingspartners zijn ervan overtuigd dat met de uitbreiding van het aantal beschikbare mediators, mediation in de komende jaren bekender zal worden in het land en vaker zal worden toegepast als alternatieve vorm van geschillenbeslechting.
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June