NDP-bestuur met Misiekaba en Abdoel nu compleet
04 Jul 2019, 03:59
foto
Amzad Abdoel en André Misiekaba woensdagavond formeel toegetreden tot het bestuur van de NDP.


André Misiekaba (minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting) en Amzad Abdoel, fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), zijn woensdagavond formeel toegetreden tot het bestuur van de paarse partij. Abdoel is als fractieleider automatisch lid van het bestuur. Misiekaba die eerder fractieleider was van de partij, was in deze hoedanigheid ook hoofdbestuurslid. Nu is het bestuur van de NDP met 25 personen volledig ingevuld. 

Misiekaba maakte op 29 maart opnieuw deel uit van het nieuwe bestuur. Hij was een van ondervoorzitters. Aan hem was toegezegd dat hij zijn functie in het bestuur zou behouden, ook al zou hij geen fractieleider meer zijn. Een plek in het bestuur was niet ingevuld. 

President Desi Bouterse heeft Misiekaba gevraagd minister te worden van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hiervoor moest hij zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee en daarmee ook het fractieleiderschap opgeven. Hij is nu weer een van de zeven ondervoorzitters van de partij. Het Centraal Politiek Orgaan van de NDP heeft de toelating van Abdoel en Misiekaba unaniem goedgekeurd.