Regering geeft ondersteuning aan getroffen families
03 Jul 2019, 00:00
foto
Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting bij de plek des onheils te Latour. Hij praat met familieleden en de brandweer.


De regering geeft ondersteuning aan de getroffen families te Latour en Pontbuiten. Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is door president Desi Bouterse benoemd tot coördinator om bijstand te verlenen bij de tragedie die zich heeft voltrokken. Bij de brand te Pontbuiten dinsdag heeft een peuter het leven gelaten en op Latour zijn vier kinderen omgekomen. Het gaat om kinderen tussen anderhalf en zes jaar. De bewindsman zegt aan Starnieuws dat later op de dag verder overleg gevoerd zal worden met de families. De begrafeniskosten worden zonder meer door de overheid betaald. 

Minister Misiekaba heeft zich georiënteerd op beide locaties en familieleden gesproken. Ook zijn collega van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, en Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons waren ter plekke. De ministers Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken en Antoine Elias hebben gesproken met familieleden om te inventariseren wat er allemaal gedaan moet worden. In elk geval zijn er drie huizen afgebrand, die weer gebouwd moeten worden. 

De moeder van de vier kinderen die omgekomen zijn, krijgt begeleiding. Dit zei Misiekaba aan De Nationale Assemblee. Hij onderschrijft het standpunt van de Assembleeleden dat de actie vanuit de regering gecoördineerd moet plaatsvinden. Er zijn maatregelen getroffen om de moeder op te vangen. Intussen zijn een arts en een psycholoog geweest bij de moeder, die nu wat rustiger is, zegt de minister. Het dramatische gebeuren is niet alleen een schok voor de directe familie maar ook voor de hele buurt. De regering en de samenleving leven mee met de getroffenen. President Desi Bouterse hield één minuut stilte gisteren, voordat hij begon met zijn persconferentie. Het hele land heeft geschokt gereageerd op het gruwelijke nieuws.  
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May