A Coconut misdraagt zich in wedstrijd tegen IMT
01 Jul 2019, 02:42

De eerste Divisie club A Coconut heeft zich van zijn slechte zijde laten zien in de uitwedstrijd zaterdag tegen Inter Moengo Tapoe (IMT) in het Ronnie Brunswijk Stadion. Met nog 10 minuten te gaan in deze wedstrijd was de arbiter, voorafgaand aan enkele rode kaarten bij A Coconut, genoodzaakt de wedstrijd af te fluiten. De stand was op dat moment 3-0 voor IMT. Arbiter Sergio Rozenhout werd flink uitgelokt alsook vies en vuil uitgescholden door spelers van A Coconut. In totaal werden er vier rode kaarten uitgedeeld aan de zijde van A Coconut.

Al vóór de aanvang van de wedstrijd bleek dat de spelers niet tevreden waren dat Rozenhout de leiding had over de arbitrage, getuige enkele uitspraken. Op het veld lieten zij dat ook blijken. Volgens uitspraken van de spelers heeft deze arbiter het gemunt op de ploeg. Continu werd de aanvaring met de arbiter opgezocht. De strijd was in het begin gelijk opgaand met ook enkele goede kansen voor A Coconut. Rozenhout had tot dan, op enkele missertjes na, een goede wedstrijd gefloten in de eerste helft.

Ploegen gingen de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong voor de thuisspelende club. Een doelpunt gescoord kort vóór rust door Romeo Kastiel. De tweede helft had haast hetzelfde spelbeeld tot aan het moment de spelers de kluts kwijt raakten. Een lelijke overtreding van Roche Maabo op Miguel Molle van Inter buiten de 16 meter, leverde een directe rode kaart op. Het toneel van wangedrag en ontoelaatbaar taalgebruik met bedreigingen werd verder gecompleteerd door Santino Gatonie, Miguel Gantonie en Ives Mac Donald die allen rood werden gekleurd. Drie spelers op het veld kregen dus rood en een speler bleef geblesseerd achter het doel liggen. De coach Ricardo van Troon moest met lede ogen toezien hoe de jongens uit zijn ploeg schaamteloos ten onder gingen.

Ook de officials van de Surinaamse Voetbalbond, onder leiding van Mario Renfrum, konden geen vuist maken tegen het verbale en dreigende geweld van A Coconut. De wedstrijd werd afgefloten, omdat spelen niet meer mogelijk was.