RGD gaat voor betere medicamentenvoorziening
29 Jun 2019, 23:12
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid onthult een plakkaat. Het nieuwe gebouw van de RGD met een apotheek en centraal magazijn is vrijdag in gebruik genomen. Rechts waarnemend RGD-directeur Sebita Gopal. (Foto's: Raoul Lith)


Vanuit het Centraal Apotheek Magazijn te Uitvlugt wil waarnemend directeur Sebita Gopal van Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) de gemeenschap op de best mogelijke manier voorzien van medicamenten. Ze legt uit dat het gebouw deel uitmaakt van het health improvement facilities project, dat wordt gefinancierd door het OPEC fonds voor international development. Voor de RGD gaat het om de bouw van zeven faciliteiten. Hiervan zijn, naast de nieuwe apotheek met centraal magazijn, nog drie gebouwen technisch al opgeleverd, waaronder het gezondheidscentrum Van Pettenpolder in Nickerie, het gezondheidscentrum Onverwacht in Para en gezondheidscentrum Limesgracht in Paramaribo. 

De nieuwe moderne, ruime en centraal gelegen faciliteit zal volgens Gopal zeker een bijdrage leveren tot een betere bedrijfsvoering. De apotheken leveren volgens de RGD-directeur een grote bijdrage aan de inkomsten die nodig zijn om de dienst draaiende te houden en zo de gezondheidszorg te bieden aan de samenleving die zij verdient. Minister Antoine Elias van volksgezondheid heeft een plakkaat onthuld en het lintje is geknipt door de RGD waarnemend directeur. Het gebouw is vrijdag officieel in gebruik genomen. 

Ook de apotheker van de RGD, Sasha Baal, is zeer verheugd met de nieuwbouw die voldoet aan de kwaliteitseisen. Het gebouw heeft meer fysieke opslagruimte. Er worden niet alleen medicijnen opgeslagen, maar ook medische hulpmiddelen, grondstoffen, verpakkingsmateriaal en drukwerken. Alle verzekeraars kunnen er terecht voor de indiening en afhandeling van recepten. Ook het management van de apotheek is in dit gebouw gehuisvest. Ze geeft aan dat een belangrijke randvoorwaarde voor het bieden van farmaceutische zorg is dat financiële middelen tijdig worden vrijgemaakt voor de aankopen van geneesmiddelen.

Het nieuwe gebouw van de RGD met apotheek en het Centraal Magazijn is vrijdag in gebruik genomen. 

Volgens de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, zal Suriname, maar vooral Paramaribo blij zijn met de nieuwe aanwinst. Elias verwacht een goede samenwerking tussen de nieuwe apotheek van de RGD en het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname. Hij benadrukt dat de regering daadkracht van haar werkarmen verwacht. Voor hem is het belangrijk dat het publiek gebruik kan maken en er voordeel uit halen. Elias hoopt dat er zo min mogelijk klachten zijn over de apotheek, en als die er zijn er een luisterend oor hiervoor is.
De vertegenwoordiger van Bouwbedrijf Kiesel, Anthousa Lim A Po, vertelt dat het gebouw binnen de afgesproken tijd en het voorgeschreven budget is opgeleverd. Het gebouw beslaat 1.245 vierkante meters en heeft US$ 1.391.775 gekost. Het centraal magazijn van de RGD was de afgelopen zeven jaar ondergebracht op het terrein van het Bureau Openbare Gezondheidszorg.    

De districtscommissaris Paramaribo Zuid-West, Eric Grauwde, mocht als eerste klant gebruik maken van de nieuwe apotheek. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij de noodzaak van de apotheek voor de gemeenschap. 

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May