Minister Getrouw bevestigt ontheffing directeur Redan
29 Jun 2019, 00:00
foto
Lucretia Redan


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie bevestigt tegenover Starnieuws dat Lucretia Redan, directeur Operationele Diensten is ontheven uit haar functie. De bewindsman wil geen verdere informatie verstrekken over de reden van de ontheffing. "Ik heb met het bevoegde gezag, de president, deze kwestie besproken en aan hem aangegeven waar het om gaat. Ik heb groen licht gekregen om haar te ontheffen," zegt de minister. 

Eerder is de partner van Redan, hoofdinspecteur Lloyd Tolud, regiocommandant van Paramaribo, ook uit zijn functie ontheven door waarnemend korpschef, Roberto Prade. Ook de korpsleiding heeft geen mededelingen gedaan over de reden van de ontheffing van de topfunctionaris. Tolud is op 20 juni van de één op de andere dag ontheven. 

Ingewijden delen mee dat Redan en Tolud betrokken zouden zijn bij een corruptieschandaal. Het is niet duidelijk of deze zaak bij de ontheffing zal blijven. De minister noch de korpsleiding heeft er behoefte aan om publiekelijke mededelingen te doen over deze opmerkelijke ontheffing. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May