Minister Getrouw: Geen deuren in mijn bijzijn geforceerd
28 Jun 2019, 02:34
foto
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.


Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zegt in gesprek met Starnieuws dat hij niet gezien heeft dat deuren van Tembe Art Studio van Stichting Kibii in Moengo zijn opengebroken tijdens de rondleiding waar hij er bij was. "Wij hebben gelopen via deuren die al open waren," zegt de bewindsman. Kunstenaar Marcel Pinas, voorzitter van Stichting Kibii heeft meegedeeld dat de deuren zijn geforceerd in opdracht van districtscommissaris (dc) Keynia Pansa. 

Assembleelid Marinus Bee (ABOP) zei in een interview dat de dc samen met de ministers Getrouw en Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie in feite een inbraak heeft gepleegd. Getrouw stoort zich aan deze uitspraak. Hij voert aan dat korpschef Roberto Prade ook deel uitmaakte van de delegatie. "Er zijn geen deuren in ons bijzijn geforceerd," benadrukt de bewindsman. 

Getrouw en de korpschef maakten deel uit van een delegatie die zich was gaan oriënteren op gebouwen van politie en brandweer in Moengo. Dit project is in de periode vóór 2010 opgestart, maar niet afgemaakt. In opdracht van de president is de delegatie geweest om na te gaan hoe deze gebouwen aangepakt kunnen worden. Bestrijding van criminaliteit in het hele land is een prioriteit. 

De minister merkt op dat de delegatie ook is geweest naar het oud-stafdorp van Suralco. Er is georiënteerd in gebouwen die aan de Staat toebehoren. "Wij hebben ons niet schuldig gemaakt aan inbraak en hebben het Wetboek van Strafrecht niet overtreden," benadrukt de bewindsman. Bee om een reactie gevraagd over zijn eerder opmerkingen, zegt "dat de minister hem heeft kunnen overtuigen dat hij op het moment dat de deuren opengebroken werden, niet daar was en dat ik dan dat gedeelte corrigeer. We hebben de informatie van de heer Pinas, maar nemen aan de minister van Justitie en Politie weet hoe het hoort en dat we hem verschonen van dat gedeelte". Hij blijft er wel bij dat de dc een zeer scheve schaats heeft gereden. Daar moet wel correctie komen. 

Bee wacht op het door vicepresident Ashwin Adhin toegezegde gesprek. Er moet een oplossing komen. Er moet worden gecommuniceerd. De ABOP-topper benadrukt dat niemand tegen een middelbare school in Moengo is. "Wij juichen dit toe. Het gaat om de manier waarop zaken hebben plaatsgevonden. Er moest worden gecommuniceerd en niet barbaars opgetreden. Het gedrag van de dc keuren wij af." Bee blijft zich inzetten voor een oplossing in deze zaak. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May