Beveiligingsmedewerker gehoord in diefstalzaak
21 Jun 2019, 06:33
foto


Lorenzo S. wordt diefstal middels geweld in vereniging verweten. Op 17 februari van dit jaar heeft hij een geldbedrag en een mobiele telefoon van een man aan de Keizerstraat weggenomen.  De beveiligingsmedewerker was samen met een collega bezig te surveilleren en zag het feit zich voltrekken. Hij greep gelijk in en sloeg de verdachte en zijn comparant in de boeien. Op de rechtszitting van donderdag is deze getuige gehoord tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard. 

De getuige verklaarde dat hij samen met zijn collega eerst alles geobserveerd heeft. Toen de verdachte en zijn comparant aanstalten maakten om weg te gaan, grepen ze in. Hij sloeg de verdachte eerst in de boeien, vervolgens de medeverdachte. Het geld werd bij de verdachte aangetroffen. Volgens de getuige had Lorenzo S. een schaar bij zich. Dit ontkent de verdachte. 

Toen hij de comparant in de boeien sloeg, vroeg hij waar de mobiele telefoon was. Die lag op de grond. Lorenzo S. verklaarde dat hij onder invloed van alcohol was toen hij het feit pleegde. Hij bekende het geld weggenomen te hebben, maar ontkende de mobiele telefoon afgepakt te hebben. Deze verdachte wordt juridisch bijgestaan door raadsman Harold Belfor. Op 15 augustus zal de behandeling van deze zaak worden voortgezet. 

Wanita Ramnath


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May